Ut på tur, aldri sur – tips til deg som skal ut og reise!

Nordmenn reiser som aldri før, både lengre og oftere, men det er ikke alle som er like flinke til det. Ja, for reising er faktisk noe man kan være flink til!

Først og fremst er det viktig at man planlegger godt. Det kan være morsomt å være spontan på tur, men det er visse ting man må ha kontroll på før man reiser. Ett eksempel er visumregler, og transport i det aktuelle landet. Reiser man for eksempel i India under Diwali må man regne med at det kan være vanskelig å finne tog- og bussbilletter, og da kan det være lurt å være litt mindre spontan og heller bestille billettene på forhånd. Det er også en kjempefordel å lese om hva andre har gjort før, og her kan det være lurt å sjekke ut skikkelige reisesider som for eksempel Travelmarket.no.

Endringer

Noe annet som er lurt å tenke på er hvordan reisemål endrer seg over tid. De hotteste reisemålene ett år kan være helt ute året etter, og her har man muligheten til å enten velge det tryggeste og enkleste eller å kjøre seg utenom allfarvei og teste nye grenser. På vg.no skrives det mye om hvilke reisemål som kommer til å bli store hvert år, så her kan man få gode tips.

Husk forsikringen

Uansett hvor og hva du skal så sørg for at reiseforsikringen er på plass! Dette er spesielt viktig når man reiser langt og lenge, og kan redde en tur som ellers ville blitt katastrofe. Sjekk ut hva aftenposten.no har å si om ulike reiseforsikringer, og hvor man får best dekning. Mange tenker at reiseforsikringer ikke er så viktige fordi man kanskje ikke har med seg så mye av verdi, men det er viktig å huske at ulykker kan skje, og at sykehusopphold i utlandet fort kan bli dyrt – spesielt om man vil holde seg til de bedre sykehusene.