Severdigheter i Fredrikstad

424354-church-fredrikstad

Fredrikstad er kanskje ikke verdens største by, ei heller har den like mange severdigheter som Bergen eller Oslo. Men én ting er sikkert – atmosfæren i byen er unik, og historien som ligger foreviget i byens brostensgater er veldig viktig for Norge som helhet, Norge som land. Fredrikstad kirke, bibliotek og rådhus er viktige severdigheter for byen, men det er Gamlebyen med det kunstgjorde vollanlegget rundt som er hovedattraksjonen.

Gamlebyen festningsby har vært bebodd siden 1500-tallet, og er såpass godt bevart at man nesten blir tatt med tilbake i tiden så fort man går igjennom hovedporten. Barna kan kose seg i Gamlebyen med et modelljernbanesenter, lekepark der man kan mate geiter, gå skattejakt eller besøke NRK-butikken. Voksne kan kose seg på en av de koselige kafeene som ligger strødd rundt omkring i festningen, eller besøke det historiske Glasshuset der tradisjonell glassblåserkunst fortsatt er praktisert daglig.

Galleri Gunne og Qulthuset vil være spennende for de som liker kunst, mens ultramoderne mennesker sikkert vil nyte en tur på Segway gjennom gamlebyen. Ellers er Fredrikstad Domkirke utrolig vakker, det samme kan sies om Renessansehagen på Isegran. Har man tid, bør man også ta turen over til Kongsten Fort og Solbergtårnet. Fredrikstad, Hvaler og områdene rundt er fulle av severdigheter for hele familien, og med mengder av gode overnattingsmuligheter er det all grunn til å ta turen hit under de varmere månedene i året. Gamlebyen Gjestegaarder anbefales varmt som hotell, mens Tamburen i Prestegården tilbyr utrolig god mat som lenge vil sitte i minnet.