Glommastien

Området rundt Glomma byr på mange spennende utflukter og historiske bygg, der både barn og voksne kan finne noe nytt hver gang de er på besøk. Lokalbefolkningen kan bekrefte at Glommastien er et must om man har en ekstra dag i Fredrikstad eller Sarpsborg.

Glommastien er en spesielt utbygget vei for både turgåere og syklister som strekker seg hele 33.8 kilometer rundt Nedre Glomma. De færreste orker å gå hele stien, men starter man ved Gamlebyen i Fredrikstad og kommer seg til Årum, er det kort vei til Sarpefossen med den største vannføringen i Europa. Sarpefossen er en vakker foss med en nesten evig regnbue som ser litt komisk ut omringet av dunderet Glomma avgir.

Glommastien har nylig fått en ansiktsløftning, men infrastrukturen rundt har lenge vært helt toppers. Kommer du deg tilbake til Gamlebyen og tar en kopp kaffe, er det enkelt og rimelig å ta fergen over til bydelen Cicignon, der Fredrikstad Bibliotek befinner seg. Der starter motsatt side av Glommastien, et annet kulturminne for Østfold fylke.

Flere millioner kroner har blitt brukt på å pusse opp denne populære turstien, og dermed er Fredrikstad og Sarpsborg klare til å gi turister et innblikk i lokalbefolknings kjære gåturer.