Glommafestivalen

Østfold er med sitt milde klima, frodige landskap og lange kystlinje et av Norges vakreste fylker. Dermed er Østfold, spesielt med Fredrikstad og Moss i fokus, ypperlige destinasjoner for festivalelskere og friluftsmennesker.

Glommafestivalen er den desidert største og mest velkjente i Østfold. Den har blitt arrangert årlig i flere tiår, og nå i 2015 satte den i gang for 26. gang. Over hundre tusen mennesker trekker seg til Fredrikstad og områdene rundt Glomma hver eneste sommer for å være med på den elleville festivalen. Her er det fest og moro for både barn og unge, med båtparader, konkurranser, et rikt kulturliv og over førti timer med planlagt underholdning. I årets program fikk vi se Kaptein Rødskjegg og Sjørøverne sette opp en fantastisk forestilling for hele familien, mens Jaa9 og Onkel P var de store attraksjonene for ungdom fra hele Osloområdet.

Glommafestivalen er ubeskrivelig, hele Fredrikstad og Østfold fylke våkner opp og ønsker alle velkommen. Glomma er en vakker elv som passer perfekt til den urnorske kulturen Fredrikstad har å tilby turister og reisende. De store teltene på Dampskipbrygga sørger for at været aldri får være i veien for arrangementene, mens de utallige små butikkene som blomstrer opp langs gågatene løfter atmosfæren til et hyggenivå man vanligvis bare finner hjemme i stua.