Glomma

111974-residential-on-river

Glomma er med sine seks hundre kilometer den lengste elven i Norge. Den strekker seg fra Fredrikstad og Østfold i sørøst og helt opp til Sør-Trøndelag i Midt-Norge. Glomma er en fantastisk elv som har satt sitt preg på landskapet og fått utallige småbyer til å vokse frem langs de strie elveleiene.

Flere vannkraftverk har blitt bygget langs Glomma, og elven står i dag for en tidel av hele Norges vannkraftproduksjon. På grunn av den konstante faren for flom langs Glomma infrastrukturen for turisme lenge vært noe begrenset, i hvert fall frem til de seneste årene. Nå om dagen kan man velge blant utallige småturer på Glomma, både i motorbåter og ombord på kanoer. Sistnevnte har blitt veldig populære blant turistene som er innom. Norges lengste elv renner rundt Gamlebyen i Fredrikstad, der tusenvis av unge og eldre par samles hver sommer for å tilbringe en romantisk aften i fantastiske, historiske omgivelser.

Har man en seilbåt eller ei jolle, kan man se mange spennende ting fra Glommas blå vann. Fredriksten festning og Valdisholm borg er kun to av de eldgamle, historiske synene man kan beskue fra Glomma. Nå som enda flere kraftverk og moderne infrastruktur har kommet på banen, vil båt-turismen på Glomma utvikle seg meget raskt – investeringene er allerede på vei.